اجاق گاز و ۲ قرن تجربه

تاریخچه ساخت ابتدایی اجاق گاز به سال 1802 میلادی  و به شکل نسبتا امروزی آن با نشان تجاری “فلیپس واسمیت” در سال 1828 میلادی بعنوان اختراع ثبت می شود. اجاق گازهای اولیه دارای شمعک (پیلوت) روشن دائمی بودند که پس از مدت زمان کوتاهی بدلبل حدر رفتن انرژی، بکارگیری شمعک به طور کلی ممنوع می شود. امروزه از فندک های الکتریکی تعبیه شده در اجاق گازها جهت روشن نمودن گاز استفاده می شود.

اجاق های امروزی عمدتاٌ در مدل ها و کارایی های متفاوت به دو صورت گازسوز و الکتریکی عرضه می شوند.

اجاق های مبله Free stand cooker همراه با فر (Oven) ویا بدون فر، به صورت الکتریکی و گازی و یا ترکیبی عرضه می شوند و معمولا دارای چهار الی پنج  شعله هستند. نوع سوخت منبع گرمازا در اجاق های گازسوز، گازمایع LPG و یا گاز طبیعی LNG است.

اجاق های رو میزی با دو مدل روکار  Portable gas hob و توکار Built in gas hob  معمولا دارای دو تا پنج شعله و بصورت گاز سوز و یا الکتریکی عرضه می شوند و منبع گرمازا در این اجاق ها همانند اجاق مبله می باشد. اجاق های رومیزی روکار قابل  جابجایی می باشند در حالیکه اجاق های توکار در حفره تعبیه شده بر روی صفحه محل نصب به صورت ثابت و دائمی قرار می گیرند.

اجاق های توکار Built in hobs در سه مدل شیشه ای، استیل و لعابی عرضه و در حفره ای که متناسب با ابعاد اجاق است جایگیری و توسط نوار نسوز درزگیری می شوند.

اجاق گازهای امروزی مجهز به  فندک و سیستم حفاظت قطع گاز (ترموکوپل) در مقابل خاموش شدن ناخواسته هستند و اجاق های الکتریکی نیز مجهز به مدار محافظ الکتریکی و یا الکترونیکی (ترموستات) هستند.  در اجاق های برقی مجهز به سیستم کنترل دیجیتالی، امکانات بیشتری مانند تایمر، قطع کن اتوماتیک، کنترل دمای صفحه، در اختیار کاربر وجود دارد.

ساختمان ظاهری اجاق های گازسوز متشکل از صفحه فوقانی (ورق استنلس استیل یا صفحه شیشه نشکن و یا فلز لعاب دار)، شعله پخش کن ها، الکترود های فندک، سنسورهای ترموکوپل و گردونه تنظیم جریان گاز و ساختمان داخلی آن شامل شاسی فلزی، لوله های توزیع گاز و اتصالات مربوطه، شیرهای گاز مجهز به ترموکوپل، میکروسوییچ ها و مولد جرقه فندک و سیمکشی های مربوطه می باشد.

ساختمان ظاهری اجاق های سرامیکی Ceramic gas hobs متشکل از صفحه فوقانی (ورق استنلس استیل یا صفحه شیشه نشکن و یا فلز لعاب دار) , گرمکن های المنت سرامیکی و گردونه های تنظیم حرارت است و ساختمان داخلی آن شامل شاسی فلزی و ترموستات ها و سیمکشی های مربوطه است.

 

ساختمان ظاهری اجاق های القایی متشکل از شیشه فوقانی، گرمکن های القایی و نماد های پانل کنترل دیجیتالی می باشند که بغییر از نمادها همگی در زیر صفحه شیشه مخفی می باشند.

نکات کاربری:

– نصب اجاق ها باید توسط افراد با تجربه و آشنا به قوانین و مقررات وسایل گازسوز و الکتریکی و تایید شده مراکز مجازانجام  پذیرد.

– اجاق های با صفحه شیشه ای دارای شیشه مقاوم در برابر شوک های حرارتی هستند اما بهتر است که در زمان داغ شدن شیشه، از ریختن آب و سررفتن غذا ممانعت بعمل آید.

– صفحه فوقانی کلیه اجاق گازها در زمان طبخ غذا گرم می شود لذا از دست زدن به آن خودداری شود.

– تمیز کاری اجاق پس از سرد شدن صفحه فوقانی باعث جلوگیری از لکه های ماندگار و حفظ زیبایی اجاق می شود. جهت تمیز نمودن روزمره اجاق ها باید از آب و مواد شوینده ای ملایم و از دستمال و پارچه نرم استفاده شود.

– انتشار گازهای سمی ناشی از سوختن گاز و همچنین انتشار بخار چربی و دود و بو ناشی از پخت غذا باید از محیط آشپزخانه خارج شود لذا وجود هود آشپزخانه با تهویه موثردرهنگام طبخ غذا ضروری است.

 

کارخانه لوازم خانگی مَس، بر کیفیت و کارایی کلیه اجاق گاز های معرفی شده تاکید و دو سال گارانتی (بدون بحث) قطعات فنی داخلی اجاق گازها را تضمین می نماید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *